Emotionally Focused Therapy

Vanaf vandaag mag ik me EFT-therapeut (basis – register) noemen. Ik kijk terug op een enorm mooie cursus, waarin ik veel heb mogen leren van Karin Wagenaar en Jaap Zoetmulder. Maar ook van mijn medecursisten tijdens waardevolle oefeningen. Supergaaf!

EFT richt zich op het creëren van een nieuwe emotionele verbondenheid tussen partners, je bent als therapeut als het ware verbindingsdraden tussen hen aan het weven om op die manier te herstellen wat is beschadigd of te creëren wat niet (meer) is. In de therapiekamer ga je met beide partners individueel en gezamenlijk op zoek naar de angst en het verdriet achter het boze, verwijtende of teruggetrokken gedrag en creëer je als therapeut een setting waarin het mogelijk is die angst en dat verdriet uit te spreken naar je partner, om zo (weer) gevoel van onderlinge verbondenheid te doen ontstaan.

Ook als er veel gebeurd is in het eigen verleden van de cliënten, is het mogelijk om in het heden te werken aan het herstel van het vertrouwen. En het vasthouden hiervan. Met het oog op elkaar en het gezin. Het is een enorm krachtige therapie, met bewezen effect op de langere termijn.

Zoals ik al eerder schreef, vind ik het ook een hoopvolle therapie. Omdat het niet gaat over het geven van een gedragsinstructie, of het maken van communicatieafspraken, maar om datgene wat het diepste verlangen is van ons mensen: onderlinge verbondenheid en liefde.

By the way… per heden ook via de website van EFT.nl te vinden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *