Voor u gelezen – 2

Het boek van Lieven Migerode, “Ik zie u graag” lag de afgelopen weken op mijn nachtkastje. Ik heb erg genoten van de schrijfstijl van deze Vlaamse relatietherapeut. Hij geeft op een rake manier mooie adviezen, soms zelfs tussen de regels door. Goed te lezen voor mensen die meer willen snappen van hun relatie, van de relatie met hun kinderen, mensen die meer willen weten van liefde in het algemeen. Of, zoals de ondertitel zegt: Hoe blijf je gelukkig in je relatie?

Lieven Migerode wisselt theorie en praktijk op een prettig leesbare manier af. Er komen met regelmaat praktijkvoorbeelden voorbij die een inkijkje geven in zijn manier van relatietherapie bieden.
Hij heeft sowieso een mooie beeldende taal voorhanden. Die taal is niet altijd meteen te vatten, maar één beeld sprak mij erg aan.
Om de impact en de betekenis uit te leggen van de komst van een nieuw leven in het gezin: er is dan 4-voudige afstemming nodig, net als dat een hart 4 kamers heeft: het koppel stemt af op elkaar (met het kind als getuige), moeder stemt zich af op kind (met vader als getuige), idem voor vader en alle drie stemmen ze zich op elkaar af. Met andere woorden: op 4 niveaus zoek je met elkaar naar een nieuw evenwicht als je een gezin vormt.
Ook vertelt Migerode op een mooie manier over de conflictstijlen waar je als partners in terecht kunt komen, hoe je voormalige relatie meekomt in je nieuwe relatie en hoe je je kinderen voor kunt leven in een liefdevolle relatie met de mensen  om hen heen.

Kortom: een aanrader voor een ieder die zich wil verdiepen in relaties – partner en gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *