Voor u gelezen – 3

bron: www.bol.com

Dit keer wil ik een boek onder de aandacht brengen dat geschreven is door mijn docente van de EFT-opleiding. Karin Wagenaar heeft het boek: relaties, hoe doe je dat? geschreven.
Menig cliënt heeft van mij het advies gekregen dit boek te lezen, omdat ik het een mooi, praktisch, down-to-earth (vooruit… op die meditatieoefening na dan) boek vind.
Karin vertelt over hoe verliefdheid werkt, hoe hechting werkt (met een testje voor het bepalen van je eigen hechtingsstijl), hoe je hechtingsstijl doorwerkt in de verschillende relatiefases en hoe je elkaar (weer) beter kunt bereiken als het niet zo soepel loopt.
Tussen de regels door is er veel uitleg over EFT, over de impact van gebeurtenissen op een relatie, over trauma en dergelijke. Het is een hoopvol boek: Karin gaat ervan uit – en verwoordt dit ook meerdere malen – dat hechtingsstijlen veranderbaar zijn en dat je elkaar als partners kunt helpen en aanvullen als zaken lastig voor je zijn, zoals in het ouderschap.

Je kunt dit boek alleen lezen of samen doornemen en er dan samen over in gesprek gaan. Bijvoorbeeld aan de hand van hoofdstuk 7 – hoe houd je de liefde levend. Een mooi, praktisch hoofdstuk met tips om je te helpen  je relatie te onderhouden en levend te houden.
Kortom: voor iedereen die de tijd wil nemen samen of alleen stil te staan bij de relatie en daarin wil investeren een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *