Voor u gelezen – 5

Deze keer heb ik voor u gelezen: “blijf toch bij me” van Petra Deij. Een  boek waarin het thema “samen verder na een affaire” centraal staat. De kaft doet – niet geheel onterecht – vermoeden dat het hoort in het rijtje van de boeken van Sue Johnson. Zij schrijft dit boek ook vanuit haar achtergrond als EFT-relatietherapeut en met dit model als basis. Los hiervan is het ook goed te lezen zonder dit model te kennen.

Het is een boek dat jou en jullie samen verder kan helpen nadat er een (korte of langere) affaire aan het licht is gekomen binnen jullie relatie.
Hiernaast geeft het tekst en uitleg over de verschillende soorten affaires en de drijfveren erachter. Het geeft informatie maar ook praktische adviezen t.a.v. thema’s als: (hoe) vertel je het de kinderen, hoe ga je om met woede, schuldgevoel en het verlies van vertrouwen? Er zitten na diverse hoofdstukken opdrachten in die je alleen of samen kunt doen, als trouwe en/of als ontrouwe partner.

Het boek is goed te gebruiken om je gedachten op een rij te zetten en het gesprek samen goed te voeren. Het kan in plaats van of tijdens relatietherapie gebruikt worden en geeft richting in deze moeilijke tijd als je graag samen verder wilt ondanks het gebeuren. Ook dit is weer een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *