Voor u gelezen: ruziemaken, een hele kunst

In deze bijzondere tijd krijg je soms uit onverwachte hoek een kadootje. Neem nou dit boek, gratis aangeboden door de schrijfster! Ik heb haar natuurlijk een blogje als bedankje beloofd, want dit is superlief!

Het boek “ruziemaken, een hele kunst” is geschreven om goed in gesprek te gaan met kinderen over het omgaan met ruzie. Zowel in het algemeen als in een (v)echtscheidingssituatie. Het boek bevat uiteenlopend materiaal en oefeningen. Twee verhalen om met je kinderen te lezen en aan de hand hiervan in gesprek te gaan over ruziemaken, het doel ervan en wat ruziemaken kan kosten en opleveren. Tips voor ruziemakende of scheidende ouders over gezond ruziemaken (waar de kinderen bij zijn) en het voorkomen van loyaliteitsproblemen, uitleg over rouw bij scheiding en als klap op de vuurpijl een heel deel over geweldloze communicatie. Mét een toepassing voor kinderen, zowel in het gezin als op school.
De kracht van dit boek vind ik de toegankelijke manier van het aanreiken van de theorie en de vertaling naar de praktijk. Ouders kunnen hier zelf mee aan de slag, maar ook therapeuten kunnen de oefeningen en verhalen gebruiken met kinderen en hun ouders.

Met dit boek leer je dat ruziemaken een kunst is, en als je goed leert ruziemaken dat je dat helpt – nu en later!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *