HOUD ME VAST

Wat is HOUD ME VAST?

Het is een relatiecursus, waarin u onder begeleiding van de EFT-therapeut met zijn tweeën de principes van EFT leert toe te passen op uw relatie. Dit gebeurt aan de hand van videofragmenten, uitleg van de therapeut en oefeningen tijdens de sessies en thuis. Ook wordt er leeswerk van u gevraagd tussen de sessies door. HOUD ME VAST is ontworpen voor zowel heteroparen als homoparen.

HOUD ME VAST bij Sutura
Sutura is een solopraktijk en biedt daarom op dit moment geen groepstrainingen. Stellen kunnen samen een HOUD ME VAST programma volgen. Het programma bestaat uit 8  bijeenkomsten van 1,5 uur, die 1x per 2 of 3 weken plaatsvinden. We starten met een bespreking van een thema (één van de 7 gesprekken) daarna kijken we een filmfragment en gaat u samen in gesprek, onder begeleiding van de trainer.

De kosten bedragen €700 per stel. Dit is inclusief het werkboek Gesprekken in verbinding, exclusief het boek Houd me Vast van Sue Johnson.

Voor wie?
Het trainingsprogramma is bedoeld voor stellen die merken dat de problemen waar ze tegenaan lopen nog niet al te groot zijn en voor wie therapie een te grote stap is, en die op deze manier aan hun relatie willen werken. Een soort “relatie-APK”.
Als uw relatie zich in een crisis bevindt, is deze training niet (meer) geschikt en is er therapie nodig.

Wanneer?
Voor een HOUD ME VAST training kunt u onder meer denken aan de volgende kwesties:
• De liefde tussen ons is niet altijd meer voelbaar
• Ik heb het gevoel dat ik de ander emotioneel niet meer kan bereiken en mis dat contact van vroeger
• We hebben regelmatig ruzie, maar vragen ons dan steeds af waar het nou ‘echt over gaat
• Ik voel me vaak onbegrepen, eenzaam door mijn partner en sluit me af

Wat leert u tijdens een HOUD ME VAST training?
• Leren uitspreken naar uw partner wat u bedoelt en beleeft  
• Elkaar beter begrijpen en u (nog) meer vertrouwd voelen bij elkaar
• Reageren op elkaars signalen en behoeften
• De harmonie verbeteren en relatiespanningen te verminderen

Centraal staat het boek Houd me vast, Zeven gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie van Sue Johnson en het werkboekje Gesprekken in verbinding. In de bijeenkomsten worden de zeven gesprekken doorgenomen en maakt u zich die kennis en vaardigheden onder professionele begeleiding eigen.

Christen?
Indien u het prettig vindt om in deze gesprekken uw christelijke geloofsovertuiging mee te nemen, kunnen we er gezamenlijk voor besluiten het boek Met jou en God verbonden te gebruiken. Dit boek is ook geschreven door Sue Johnson en een gereviseerde editie van Houd me vast. Het bevat, naast de 7 gesprekken voor een hechte(re) en veilige relatie behulpzame Bijbelverwijzingen, op de Bijbel geïnspireerde voorbeelden en specifieke adviezen voor christenen.

Aanmelden?
Als u zich wilt aanmelden voor het HOUD ME VAST-programma, vult u dan het contactformulier in of stuur een e-mail. De trainer neemt contact met u op om in een intake te bepalen of het programma bij u past, of dat relatietherapie passender is.
Tijdens het intakegesprek zullen wij verdere praktische afspraken maken.

Meer info?
Hier vindt u een artikel dat in NRC is verschenen over deelname aan de HOUD ME VAST cursus.