It takes both rain and sunshine to make a rainbow

We gaan met elkaar door een lastige tijd. “De anderhalvemetersamenleving”, het woord gaat ongetwijfeld de Van Dale halen, of in ieder geval een oudejaarsconference. We zijn het zat, we zijn moe, eenzaam, we voelen ons geremd in het vasthouden van elkaar, moeten soms met lede ogen aanzien hoe een dierbare door een rouwproces heen gaat, zonder dat we mogen knuffelen – onze liefdestaal mogen uiten.

Toen ik deze mooie tekst onder ogen kreeg, dacht ik: misschien werkt het wel zo. We waren gewend aan nabijheid, aan elkaar ontmoeten, vasthouden, overvloed. Zoveel zonnestralen, waar je, als je niet uitkijkt, ook maar zo aan gewend raakt.
We zitten nu in een “regentijd”, een tijd van eenzaamheid, verdriet, armoede. Een tijd die echt zwaar is, zeker als je in de zorg werkt of bang bent voor een zieke dierbare of je eigen gezondheid.

Laten we de momenten die er wél zijn, extra op waarde (gaan) schatten. En laten we er zijn voor die ander die het moeilijk heeft! Wees dat zonnestraaltje voor de ander!

Als je een regenboog ziet (het teken van trouw, van veelkleurigheid, van betrokkenheid op elkaar) weet dan: het komt goed!
Er komt weer een tijd aan van knuffelen, vasthouden, feestvieren!

Eén antwoord op “It takes both rain and sunshine to make a rainbow”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.