Relatietherapie

Voor wie:

Voor alle paren (hetero, LHBT+) die in hun relatie willen investeren of samen willen onderzoeken of herstel van de relatie nog mogelijk is.

Wanneer:

U kunt aan relatietherapie denken in de volgende situaties:

  • als u de verbinding kwijt bent geraakt met uw partner en niet meer goed weet hoe u elkaar kunt bereiken;
  • als gesprekken steeds weer uitlopen op (dezelfde) ruzie;
  • als u erover twijfelt of u samen nog wel verder wilt en kunt. Maar ook als u, door een heftige gebeurtenis, niet meer goed weet hoe u elkaar daarin tot steun kunt zijn;
  • als één van de partners twijfels heeft over zijn/haar identiteit, geaardheid, en u samen willen onderzoeken wat dit betekent voor uw relatie;
  • als u samen besluit dat u niet meer samen verder wilt en kunt, maar wél goed uit elkaar wilt omwille van de kinderen.
  • en andere situaties

Gezamenlijk doel:

Binnen de relatietherapie gaan we samen op zoek naar wat er tussen u beiden gebeurt, hoe u dit kunt veranderen en de liefde en verbondenheid weer kunnen terugvinden in jullie relatie. De grondslag van waaruit gewerkt wordt, is de Emotionally Focused Therapy en de hechtingsbenadering.

Soms lukt het echter niet meer om de relatie te verbeteren, en blijkt één van de partners al te zijn afgehaakt. Als dit het geval is, kunnen we de gesprekken gebruiken om u samen tot een besluit te doen komen. Ook is er dan aandacht voor het proces van afscheid nemen van elkaar als partners.

Werkwijze:

De werkwijze van Sutura kenmerkt zich door een heldere overeengekomen doelstelling en een duidelijke aanpak op maat. Ik probeer in te intake tot een inschatting te komen hoeveel gesprekken ik denk dat we nodig hebben en we komen vooraf overeen hoe vaak we elkaar zien. Zo weet u zo goed mogelijk waar u aan toe bent.